Haber

ÖSYM’ye TSE Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi

Küresel çerçevede muadil bir yapıya sahip olmayan ve sınav başvuruları bakımından dünyada tek kurum olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), verdiği Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan çok detaylı incelemelerden sonra.

TSE Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi ÖSYM Lideri Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’a Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin tarafından takdim edildi.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’nin değeri hakkında açıklama yapan ÖSYM Lideri Ersoy, “Yarım asırlık tecrübesi ve donanımıyla ÖSYM, uygulamaları en doğru yapan kurumdur. Her yıl onlarca sınav gerçekleştiren ÖSYM, ortaya koyduğu yetkinlikle bilgi güvenliği konusunda çok daha özgüvenli hale geldi. Kurumumuzun bilgileri, sınava girecek kardeşlerimizin çabaları ve kişisel bilgilerinin güvenliği ile ilgili riskleri aktif bir şekilde yönetmek için sistemli ve önleyici bir bakış açısına sahibiz. Almış olduğumuz bu belge, bu yeterliliğin TSE tarafından onaylanmasıdır. Bu belge düz bir kağıt parçası değildir. Bu belgenin arka planında birçok birimin senkronize çalışması ve emeği vardır. Bütün çabamız ÖSYM’nin kabiliyetlerini artırmaya yöneliktir.”söz konusu.

“GELİŞİMİ HIZLI VE SÜREKLİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Başkan Ersoy, “Geldiğimiz bu aşama, ÖSYM’ye olan güveni perçinlemenin yanı sıra, gelişen teknolojiye uyumlu yeni kurumsal uygulamaları hayata geçirmemizin kapısını aralayacaktır. ÖSYM, gelişen Türkiye’nin ve dünyanın beklentileri doğrultusunda da gelişiyor. Yüzyıl Türkiye’sinin hedefleri doğrultusunda kabiliyetlerimizi artırmalı, daha isabetli ve hızlı uygulamalar yapmalıyız. Gelişmeye ayak uyduramazsak geride kalırız. Bizim öyle bir lüksümüz yok, gelişimi hızlı ve sürekli kılmak zorundayız.”dedi.

Önder Ersoy, TSE ile çalışmaktan ve bu belgeyi almaya hak kazanmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. “Türkiye’nin en güvenli kurumlarından biri olan ÖSYM’nin bir standardı olması gerekiyor. Daha önce üç departmanımızın Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgeleri vardı. Artık bu belgeyi tüm kurumumuza yansıtmış olduk. ÖSYM denetlenebilir, ölçülebilir ve şeffaf bir sistem kullanır. Bunu daha da güçlendirmek istiyoruz. Türkiye’nin geleceğini inşa eden kurumlardan biriyiz. Bizi denetleyen kurumun devlet kurumu olması da güvenliğimiz açısından çok değerliydi. Bunun için hem size hem de çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”söz konusu.

“SİSTEMATİK VE ÖNLEYİCİ YAKLAŞIM”

TSE Lideri Mahmut Sami Şahin, TSE’nin en güçlü yönlerinden birinin bilgi güvenliği konusunda verdiği hizmetler olduğunu kaydetti. “Bilgi teknolojileri departmanı her geçen gün büyüyüp gelişirken, yazılım ve donanım ürün ve hizmetleri hayatımızda büyük yer tutuyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgi kolay ulaşılabilir ve üretilebilir hale gelmiştir. Bu durum avantaj sağlamakla birlikte veri ve bilgilerin istismar edilme riskini de beraberinde getirmektedir. Teknolojilerin ve bunları yöneten yazılımların güvenilir, emniyetli, erişilebilir, kullanılabilir, aktif, sürdürülebilir ve hatasız olması değerli bir konudur. Bu kapsamda hazırlanan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı; Kurum ve kuruluşların zımni bilgilerinin güvenliğine yönelik risklerin aktif olarak yönetilmesi için sistematik ve önleyici bir yaklaşım sunar.”söz konusu.

Şahin, Türkiye’nin bilgi teknolojileri alanındaki gelişimini desteklediklerini, standardizasyon, test ve belgelendirme hizmetleriyle bilgi toplumu olma çabalarına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. “ÖSYM Başkanlığımız Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi almak için TSE’yi tercih etti. Uzmanlarımız ile süreci başarıyla tamamladı. Belgemizin ÖSYM’ye hayırlı olmasını diliyorum.”söz konusu.

sivrihisar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu