Yaşam

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

Tavuk yemekleri sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Tavuk bazen tek başına bir ana yemek olurken bazen de bir yemekte lezzet ortağı olarak karşımıza çıkıyor.

Limon Sarımsaklı Tavuk TanımıÖte yandan klasik tavuk tanımlarından farklı olarak tamamen kavrulmuş baharat ve soslarla marine edilmiş bir lezzettir. Limon Sarımsaklı Tavuktavuğu sevmeyenlere bile tavuğu sevdirecek, sofralara lezzet katacak bir tanımdır.

LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK NASIL TANIMLANIR?

Limon Sarımsaklı Tavuk Tanımı Bunu yapmak için öncelikle tavuk budundaki fazla yağlı deri kesilir. Her tavuk bacağını kaplayacak kadar limon dilimi kesin. Kırmızı soğanlar da aynı şekilde halka halka doğranır.

Yüksek sıcaklıkta ısıtmak için fırın açılır ve tavuklar tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırılır. Ocağın üzerine fırına dayanıklı yapışmaz bir tava yerleştirilir. İçine tereyağı ve zeytinyağı eklenerek ısıtılır. Tavuklar derili tarafı alta gelecek şekilde tencereye dizilir. Her yüzey 5 dakika kızartılır.

Kızaran tavuğa sarımsak, soya sosu ve limon suyunu ekleyin. Limon ve soğan dilimleri tavukların üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırına verilir ve 25 dakika pişirilir.

İşte tavuk yemeklerinize farklı bir tat katacak limonlu sarımsaklı tavuk tarifi…

LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Limonlu sarımsaklı tavuğun tanımı için araçlar;

  • 4 adet kemikli ve derili tavuk budu,
  • Orta uzunlukta halkalar halinde dilimlenmiş 1 kırmızı soğan
  • 4 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 1 adet halka halka dilimlenmiş limon,
  • 4 çay kaşığı soya sosu,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Kekik, karabiber ve tuz

Limon sarımsaklı tavuk nasıl tanımlanır?

Aşama 1

Limon Sarımsaklı Tavuk Tanımı Bunun için önce fırını 205 derecede çalıştırın. Ocakta fırına girebilecek yapışmaz bir tava alın. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.

Adım 2

Tavuk butlarını damak zevkinize göre kekik, karabiber ve tuzla tatlandırın. Tavuk budu derisini tavanın dibine gelecek şekilde tavaya koyun ve 5 dakika pişirin. Pişen tavuk budu ters çevrilip 5 dakika daha pişirilir.

Aşama 3

Tavuklar pişince aynı tavaya 4 diş kıyılmış sarımsak, 4 yemek kaşığı soya sosu ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 1 adet dilimlenmiş kırmızı soğan ve limon dilimlerini tavuk butlarının üzerine yerleştirin. Tavayı fırına koyun ve 25 dakika pişirin. Tavuklar istediğiniz gibi kızarınca ocaktan alın.

Adım 4

fırından çıktı limonlu sarımsaklı tavuk Servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirin. Tavadaki sosu tavuk budu üzerine dökün ve servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu